Geld lenen kost geld

Hypotheek Aflossen met Eigen Vermogen

Je kan je gehele hypotheek aflossen met eigen vermogen als je aan het einde van de looptijd voldoende vermogen hebt opgebouwd (denk aan een bankspaarhypotheek). Je kan je hypotheek ook aflossen als je buiten je hypotheek om vermogend bent (denk aan veel spaargeld of een erfenis).

Als je wilt aflossen met eigen vermogen, hou dan rekening met de volgende punten:

1. Begin met het indienen van een schriftelijk verzoek om je hypotheek (in zijn geheel) af te lossen. Onderteken dit samen met de medeschuldenaren die opgenomen zijn in de hypotheekakte. Na dit verzoek zult u een overzicht ontvangen met alle bedragen die je verschuldigd bent. Hier staat onder andere de gehele hypotheekschuld op, rente, kosten en een eventuele boete.

2. Los het totale bedrag zoals vermeld af. Instructies hoe je dit moet doen staan aagegeven op het document dat je ontvangt van je hypotheekverstrekker. Als dit verwerkt is ontvang je hier een bevestiging van. Meestal betaal je de rente per maand achteraf, daarom merk je pas een maand later dan de aflossing is gedaan dat er geen hypotheek meer van je rekening wordt afgeschreven. Ook ontvang je aan het begin van het nieuwe jaar een jaaropgave.

3. Nadat je de hypotheek geheel hebt afgelost, blijft de hypotheek ingeschreven in het Kadaster. De notaris kan deze voor je uitschrijven, informeer bij je notaris wat hij/zij hiervoor nodig heeft.

Let op: Het voortijdig aflossen van je hypotheek gaat vaak te paard met een boete. Er zijn bepaalde voorwaarden waardoor je wel boetevrij kunt aflossen. Laat je hierover goed informeren door je hypotheekverstrekker.

OVer LEning.com

Lening.com is ontstaat in 2019 om de als extra speler op de markt leningen te vergelijken en gemakkelijk te kunnen afsluiten. Wij ontwikkelen onze eigen rekenmethodes en afsluittechnieken onder onze moeder organisatie Finckers.

Plaats een reactie